menu
Word Lid
Vlaams Belang schenkt opbrengsten marktacties aan het goede doel

Het Vlaams Belang schenkt in Vlaams-Brabant 500 euro aan Huizen van Vlaamse Solidariteit. De afgelopen weken deelden verschillende lokale afdelingen in de provincie koffie uit voor het goede doel met als slogan ‘Een Hart voor Onze Mensen’. Wie wou kon een vrije bijdrage doen. “We hebben getoond dat Vlaanderen een warme plek is”, zeggen Klaas Slootmans en Britt Huybrechts. “Het Vlaams Belang heeft een hart voor onze mensen en toont dat ook.”

In Vlaams-Brabant deelden tientallen lokale afdelingen doorheen november koffie uit voor het goede doel. Wie een koffie of warme chocolademelk dronk kon meteen ook een vrije bijdrage doen. De opbrengst daarvan gaat nu integraal naar Huizen van Vlaamse Solidareit. “Het is een actie die we ondertussen al enkele jaren doen”, zegt Slootmans. “Het is hartverwarmend hoe gemotiveerd onze afdelingen keer op keer zijn om geld in te zamelen voor het goede doel. Het is duidelijk dat het Vlaams Belang een hart voor onze mensen heeft”

“Met de kille wintermaanden voor de deur, willen we organisaties steunen die onze mensen een hart onder de riem steken”

De partij vroeg met de actie aandacht voor de moeilijkheden waarmee mensen in Vlaanderen kampen. “Heel veel mensen hebben het moeilijk”, zegt Huybrechts. “Met de kille wintermaanden voor de deur, willen we organisaties steunen die onze mensen een hart onder de riem steken. Huizen van Vlaamse Solidariteit zet zich dagelijks in voor hen.

De actie van het Vlaams Belang werd in elke Vlaams provincie georganiseerd. In elke provincie werd geld ingezameld voor een andere organisatie.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF